Results 1 to 3 of 3

Thread: CloneCD icons are all grayed out

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    2

    Default CloneCD icons are all grayed out

    System: Windows 7, 64-bit
    CloneCD: Version 5.3.1.4

    Downloaded the trial, installed it, rebooted, and when I started CloneCD all of the icons are grayed out. In fact the whole interface is grayed out so I can not even click on the menu bar (i.e. File, Tools, Help).

    This was a brand new install and CloneCD (including prior versions has never been installed on the system). Windows 7 was a clean install so it was not an upgrade of XP.

    I've uninstalled and re-installed the software with the same results.

    Per questions that I have seen asked when other users have encountered the same situation, there are no "USB sticks in the machine" (I'm assuming they were asking if there were any USB flash drives connected). Nor are there any "strange devices" with a drive letter (like modems).

    Also, here are the results from ImgBurn that was asked in one of threads when CloneCD does not work.

    ===============================================
    Filter Driver Load Order - ImgBurn v2.5.7.0
    ===============================================

    Upper Device Filter: [None Found]
    Upper Class Filter: [None Found]
    Device: CD/DVD-ROM Device
    Lower Class Filter: ElbyCDFL
    Lower Device Filter: [None Found]

    Filter Name: ElbyCDFL
    File Name: C:\Windows\System32\Drivers\ElbyCDFL.sys
    File Version: 5, 2, 1, 3 [5.2.1.3]
    File Description: ElbyCDIO Filter Driver
    Product Name: CloneCD
    Product Version: 5, 2, 1, 3 [5.2.1.3]
    Company Name: SlySoft, Inc.
    Copyright: Copyright (C) 2003 - 2006 SlySoft, Inc.


    Also, the CloneCD interface is locked in place. I can't even move it. In addition, if I click on the desktop icon it starts up another instance as I can see multiple processes in Task Manager. I ony see one UI though as the multiple occurences overlay each other in the same spot.

    I have installed the trial on an old XP, 32-bit system and it works fine.

    Any idea what is causing this lack of functionality?
    Is there a log file created somewhere (I could not find one)?

    thanks!
    Last edited by gwa000; 13th April 2013 at 21:51.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    17,549

    Default

    Quote Originally Posted by gwa000 View Post
    System: Windows 7, 64-bit
    CloneCD: Version 5.3.1.4

    Downloaded the trial, installed it, rebooted, and when I started CloneCD all of the icons are grayed out. In fact the whole interface is grayed out so I can not even click on the menu bar (i.e. File, Tools, Help).

    This was a brand new install and CloneCD (including prior versions has never been installed on the system). Windows 7 was a clean install so it was not an upgrade of XP.

    I've uninstalled and re-installed the software with the same results.

    Per questions that I have seen asked when other users have encountered the same situation, there are no "USB sticks in the machine" (I'm assuming they were asking if there were any USB flash drives connected). Nor are there any "strange devices" with a drive letter (like modems).

    Also, here are the results from ImgBurn that was asked in one of threads when CloneCD does not work.

    ===============================================
    Filter Driver Load Order - ImgBurn v2.5.7.0
    ===============================================

    Upper Device Filter: [None Found]
    Upper Class Filter: [None Found]
    Device: CD/DVD-ROM Device
    Lower Class Filter: ElbyCDFL
    Lower Device Filter: [None Found]

    Filter Name: ElbyCDFL
    File Name: C:\Windows\System32\Drivers\ElbyCDFL.sys
    File Version: 5, 2, 1, 3 [5.2.1.3]
    File Description: ElbyCDIO Filter Driver
    Product Name: CloneCD
    Product Version: 5, 2, 1, 3 [5.2.1.3]
    Company Name: SlySoft, Inc.
    Copyright: Copyright (C) 2003 - 2006 SlySoft, Inc.


    Also, the CloneCD interface is locked in place. I can't even move it. In addition, if I click on the desktop icon it starts up another instance as I can see multiple processes in Task Manager. I ony see one UI though as the multiple occurences overlay each other in the same spot.

    I have installed the trial on an old XP, 32-bit system and it works fine.

    Any idea what is causing this lack of functionality?
    Is there a log file created somewhere (I could not find one)?

    thanks!
    Please use CloneCD 5.3.1.7 (beta).
    My responses tend to represent myself only and do not necessarily represent the views of SlySoft, Inc. PLEASE POST ALL TECHNICAL PROBLEMS ON THE FORUMS. Thank you.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by James View Post
    Please use CloneCD 5.3.1.7 (beta).
    james,

    updating to version 5.3.1.7 resolved the issue of the user interface being all grayed out.

    since you are on the development team could you elaborate on why the interface was grayed out on my Window 7, 64-bit system? i'm curious as to what the issue was.

    also, you referenced that 5.3.1.7 is a beta although clicking on Info... from the UI does not indicate it is a beta. the download web page indicates that the latest production release is 5.3.1.4 (which is what i originally downloaded) and has a date of 2009-03-16. so that begs the question as to when 5.3.1.7 will be released? it looks like this release has been 4 years in the making.

    thanks!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •